flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей в Кагарлицькому районному суді Київської області

27 квітня 2018, 08:13

26 квітня 2018 року  в Кагарлицькому районному суді Київської області проведено  День відкритих дверей для учнів Ставівськоїзагальноосвітньої школи  I-III ступенів.  До суду завітали учні 9 та 10 класу з вчителем історії та правознавства Шепелявенко Т.Г.

         Керівник апарату суду Н.О. Комлик провела учням екскурсію судом, в ході якої  гості  відвідали  зали  судових  засідань, кабінети,  канцелярію суду та розповіла про історію Кагарлицького районного суду Київської області, організацію роботи суду

         Діти ознайомилися з роботою канцелярії суду, дізналися про автоматизовану систему документообігу суду «КП «Д-3».

Помічник голови судуРедька Олена Іванівна та  секретар судового засідання Вареник Олена Леонідівна розповіли про роботу помічника судді та секретаря судового засідання.

         Найбільше учнів зацікавила робота секретаря судового засідання та помічника судді, оскільки секретар судового засідання присутній разом із суддею у судових засіданнях, а помічник судді вивчає матеріали справи, здійснює підбір законодавства та матеріалів судової практики, необхідних для розгляду конкретної судової справи.

          Під час спілкування діти ставили запитання, більшість питань були повֹ’язані з тим, як суддя ухвалює рішення у справі, також дітей цікавив процес розгляду справ у режимі відеоконференцзв’язку та аудіофіксування судового засідання за допомогою технічних засобів. Про цю ділянку роботи їм розповів головний спеціаліст Осадчий В»ячеслав Володимирович.

         Також учні Ставівської ЗОШ І-ІІІ були присутні при розгляді кримінального провадження по обвинуваченню Єсипенка Анатолія Олександровича за ст.185 ч.3, ст. 186 ч.3 КК України,під головуванням судді Іванюти Тетяни Євгенівни.

         Метою  даного  заходу  є  підвищення рівня правової культури серед молоді, надання роз’яснень щодо можливості захисту своїх прав в суді, формування  довіри та поваги до судової влади,   а  також побудови діалогу між судом  та  громадянами  задля  покращення  доступу  до  правосуддя.

Наприкінці  заходу працівники  суду   побажали учням  наснаги  в  навчанні,  успішного  вибору  професії  та  повної                реалізації  своїх  можливостей.