flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сплата штрафу та судового збору за постановою у справі про адміністративне правопорушення

16 жовтня 2023, 10:21

Відповідно до Порядку електронної інформаційної взаємодії між підсистемою "Електронний суд" ЄСІТС та Єдиним державним вебпорталом електронних послуг, зокрема, мобільним додатком Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (портал "Дія"), затвердженого спільним наказом Міністерства цифрової трансформації України та ДСАУ від 22.11.2021 № 151/385 розроблено сервіс порталу "Дія" сплати  штрафу та судового збору за постановою у справі про адміністративне правовпорушення.

Станом на жовтень 2023 року вказаний сервіс працює у тестовому режимі з метою перевірки конкретності функціонала для сплати штрафу та судового збору.

Після завершення тестування можливість в мобільному додатку порталу "Дія" сплати штрафу та судового збору про адміністративне правопорушення буде доступна для усіх користувачів. авторизованих у застосунку "Дія".

Таким чином працівникам суду не потрібно додатково повідомляти реквізити для сплати судового збору, штрафу та вимагати від громадян паперову квитанцію про сплату, оскільки реквізити автоматично генеруються системою, а дані про сплату автоматично передаються з порталу "Дія" до АСДС.

Коли  запрацює сервіс повідомимо додатково.