flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зміни в роботі відеоконференцзв’язку поза приміщенням суду!

23 вересня 2022, 09:21

           На виконання доручення Державної судової адміністрації України, у відповідності до пунктів 8, 45, 49 Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого Рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 року № 1845/0/15- 21, з 01.10.2022 року доступ користувачів до сервісу відеоконференцзв’язку ЄСІТС (далі – ВКЗ), в тому числі секретарів судових засідань, буде можливий тільки через Електронний кабінет Електронного суду (https://cabinet.court.gov.ua) (далі – ЕС).

           Для входу через ЕС необхідно авторизуватися в ЕС за допомогою свого кваліфікованого електронного підпису. Перевірити, щоб в профілі користувача ЕС було зазначено ту саму адресу електронної пошти, що і на сайті ВКЗ, в іншому випадку, змінити зазначену електронну адресу в ЕС. Перехід до ВКЗ виконується за допомогою окремого пункту меню в ЕС – «Відеозв`язок». Після натискання зазначеного пункту користувач переходить на сайт ВКЗ авторизованим в обліковому записі.

          Авторизуватися через vkz.court.gov.ua з 01.10.2022 зможуть тільки користувачі з типом «приміщення» - це зали судових засідань та установи попереднього ув’язнення, установи виконання покарань та медичні заклади. Для цих користувачів нічого не зміниться, при збереженому у браузері логіні та паролі буде здійснюватися автоматичний вхід.

          Описана реалізація дозволить залучити більшу кількість користувачів до використання електронних судових сервісів та дозволить економити бюджетні кошти шляхом надсилання процесуальних документів судами до електронних кабінетів користувачів, що зареєстровані в ЕС.