flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НОВЕ ПРО АЛІМЕНТИ

20 квітня 2018, 12:27

Законом України 2199-VIIІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» запроваджено нові засоби примусового виконання  рішень відносно боржників, які мають заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців. 

Таких громадян тимчасово обмежують право виїзду за кордон, керування транспортними засобами, користуватися вогнепальною  мисливською, пневматичною  зброєю і полювати. Аліменти є власністю дитини. Тому батькам, які не платять аліменти, слід подумати, що матерям не тільки необхідно забезпечувати потреби та інтереси дітей, а також сприяти розвитку та реалізації їх здібностей.

         Даний закон  дозволить зменшити заборгованість зі сплати аліментів, а також забезпечить  належний рівень життя дітей.

         Міністерство юстиції України оприлюднило списки  неплатників аліментів.

         Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнено ст. 183-1

Стаття 183-1Несплата аліментів

Несплата аліментів на утримання дитини, одного з подружжя, батьків або інших членів сім’ї, що призвела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання, -

тягне за собою виконання суспільно корисних робіт на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин.

 

Міністерство юстиції України оприлюднило списки  неплатників аліментів.